ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Η κλινική ΕΛΠΙΣ ιδρύθηκε το 1960 από τους Δημήτριο Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Γεννηματά.Στην αρχή στεγάστηκε σε ένα παλιό νεοκλασσικό κτίριο στη διασταύρωση των οδών Γκλαβάνη και Δημητριάδος και ήταν μόνο Χειρουργική Κλινική,αφού και οι δύο είχαν αυτή την ειδικότητα.

Το 1966 μεταφέρθηκε στη θέση που βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας. Δημιουργήθηκαν τότε και άλλα τμήματα και οι κλίνες αυξήθηκαν σημαντικά.Το 1983 ο Παναγιώτης Γεννηματάς αποχώρησε και παρέμεινε μόνος συνεχιστής ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.Το 1989 ύστερα από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο έφυγε κι εκείνος.Έμεινε όμως σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Βόλου η ανάμνηση ενός γιατρού που ήταν πάνω από όλα άνθρωπος και δίπλα του αισθανόταν ασφάλεια,ζεστασιά και αγάπη.

Η ιστορία όμως συνεχίζεται.Τη διεύθυνση της κλινικής ανέλαβαν τα παιδιά του, προσπαθώντας να συνεχιστεί το έργο του.Με δειλα βήματα στην αρχή και πιο σταθερά αργότερα η κλινική ανακαινίστηκε,παρουσιάζοντας τα τελευταία χρόνια  συνεχή ανοδική πορεία.

Σήμερα η κλινική είναι δυναμικότητας 90 κλίνων με άνετα και λειτουργικά δωμάτια, που διαθέτουν όλα κεντρική θέρμανση και κλιματισμό και πολλά από αυτά ατομικό μπάνιο, τηλεόραση και τηλέφωνο.

Λειτουργεί ακόμα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μονάδα αυξημένης φροντίδας με monitors για συνεχή παρακολούθηση.